Bisküi Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bisküi Çorbası Tarifi



Bisküi Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 2 yumurta, 1 kaşık kadar tereyağı, 50 gr un, 1,5 it (6 bardak) et suyu veya tavuk suyu, yeteri kadar tuz

Yapılışı: Yumurtaların sarılan çırpılarak iyice köpürtülür Çırpmaya ara vermeden elekten akıtılarak una azar azar katılır ve yumurtanın sarısına yedirilir Bir tutam tuzla yumurtaların aklan porselen bir kâsede çırpılarak kar köpüğü durumuna getirilir Sonra bu köpükten kaşıkla alınarak yavaş yavaş karıştınlmakta olan unlu yumurtaya katıp yedirilir Bu karışım yağa ve una bulanmış bir kalıba veya tepsiye boşaltılarak, kap 175 dereceye göre kızdınlmış fırına sürülür Bisküvi hamuru iyice pişince kalıp veya tepsi fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır Bisküvi soğuyunca küçük parçalara doğranır ve çorba servis kâsesine boşaltılır Et suyu veya tavuk suyu kaynatılır ve kâsedeki bisküvi parçalannın üstüne dökülerek sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.