Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorbası, murat, sultan, tarifi

Sultan Murat Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2 Yemek Kaşığı Sana Klasik

1 Aldığı kadar pulbiber

2 Yemek Kaşığı un

3 Diş sarımsak

1 Bardak YOĞURT

1 Adet tavuk göğüs

Aldığı kadar tuz

Aldığı kadar kuru nane

6 Bardak su

2 Adet yumurta sarısı

Tavuğu yıkadım düdüklü tencereye aldım suyu ekledim haşlanmaya bıraktım Haşlanan tavuğu irice didikledim Suyunu kullanmak üzere kenara ayırdım Sarımsakları soydum ve rendeledim Pişirme tenceresine un ve SANA MARGARİNi aldım, un kokusu gidip hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurdum Üzerine sarımsakları ilave ettim 1 dkkavurmaya devam ettim Üzerine tavuk suyu yavaş yavaş ekledim bir yandanda karıştırma teli ile sürekli karıştırdım(Topaklanma olursa rondo yada el blenderı ile açabilirsiniz) Tavuk etlerini ekledim bir taşım kaynattım Büyük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce karıştırıdım,üzerine terbiye ılınana kadar kaynayan tavuk suyundan ekledim ve sürekli karıştırdım Ilınan terbiyeyi çorbaya ekledim sürekli karıştırarak bir taşım kaynattım üzerine tuz ilave ettim karıştırdım ve ocağı kapattım Üzeri için SANA MARGARİNi nane ve pulbiberi kısık ateşte kaynattım ve kaselere paylaştırdığım çorbaların üzerine gezdirdim ve servis yaptım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com