Maydanoz Sosu Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanoz Sosu TarifiMaydanoz sosu 2 bağ maydanoz, 2-4 diş sarmısak, tuz, 2 yemek kaşığı soyulmuş badem, 40 g parmesan rendesi, 10 yemek kaşığı zeytinyağı Maydanozu yıkayarak kurulayın, yapraklarını koparın Sarmısağı soyun Bütün malzemeleri püre haline getirin, gerekirse biraz daha zeytinyağı karıştırın Sosu bir kavanozun içine koyun, üzerini zeytinyağı ile örtün 3 hafta saklanabilir, makarna ile sunulur Maydanoz Sosu 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı curry (özel Hint baharat karışımı) 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 olgun domates (çekirdekleri çıkarılıp, küçük küpler halinde doğranmış) 1 demet maydanoz (yaprakları ayıklanıp, iri doğranmış) Sosu hazırlamak için, bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca soğanlar, curry ve zerdeçalı (isteğe bağlı) ekleyip, sürekli karıştırarak, soğanlar esmerleşmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin 2 bardak sıcak su, limon suyunu, sarımsakları ve karabiberi tavadaki karışıma katıp, bu sosu ağır ateşte 1 dakika pişirin Domatesler ve maydanozları ekleyerek karıştırıp, tavayı ateşten alın ve bir kenarda soğutun |
Maydanoz Sosu Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanoz Sosu TarifiMaydanoz Sosu Tarifi 10 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış) 400 gr (2 su bardağı) beşamel sos (sıcak) 1 çorba kaşığı krema 1 fiske pul kırmızıbiber Beşamel sosu, bir kaseye boşaltınız Orta boy bir tencereye, dibinden 1,5 cm yükseklikte su koyunuz Maydanozu katıp, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, 5 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, maydanozları delikli kepçeyle ince tel süzgece çıkarınız Tahta bir kaşıkla bastırarak fazla suyunu süzdürünüz Tel süzgeçteki maydanozları beşamel sosa katıp, krema ve pul kırmızıbiberi ekleyerek iyice karıştırınız Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız Sosu, ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp servis ediniz Not: Bu lezzetli yeşil sosu, balık yada daha hafif et yemekleriyle servis edebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|