![]() |
Palaçinka (Marmelatlı) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palaçinka (Marmelatlı) TarifiPalaçinka (Marmelatlı) Tarifi 1+1/4 su bardağı tatlı krep hamuru 2 çorba kaşığı rafine yağ 250 gr portakal marmelatı (hafifçe ısıtılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş) 2 çorba kaşığı şeker Küçük, kalın dipli bir tavayı rafine yağla hafifçe yağlayıp, tavayı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavayı çabucak eğip çevirerek, hamuru her yanına dağıtınız ![]() Tavaya yapışmayan kısmmı kesip atınız ![]() Tavayı yeniden ateşe koyup, bir dakikadan biraz fazla pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spatulayla palaçinkayı altüst edip, ters tarafını 3 saniye kızartınız ![]() ![]() Palaçinkayı ateşe dayanıklı bir cam tabağa çıkarıp, öteki palaçinkaları da aynı biçimde pişirerek sıcak olarak saklayınız ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() Palaçinkaları tezgaha düz olarak yayıp, ortalarına 1 çorba kaşığı marmelat koyunuz ![]() Palaçinkaları ortadan katlayıp, yeniden dörde katlayınız ![]() Palaçinkaları yan yana büyük ve yayvan bir ateşe dayanıklı cam servis tajbağına dizip, üstlerine önce, eritilmiş tereyağı, sonra da şekeri serpiniz ![]() Tabağı fırına sürüp, palaçinkaları 10 dakika ısıttıktan sonra servis ediniz ![]() Not: Marmelatlı palaçinkanın hazırlanmasında, portakal marmelatı yerine dilediğiniz marmelatı kullanabilir, ayrıca tabağı fırından aldıktan sonra palaçinkaların üstüne dövülmüş ceviz içi serpip servis edebilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|