![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı TarifiKuru İncir Tatlısı Tarifi 1 yumurta 1 bardak şeker 1 bardak ceviz (kıyılmış) 1 bardak su 1 bardak kuru incir (doğranmış) 2 çorba kaşığı sadeyağ 1,5 bardak elenmiş un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat Su, bir kapta iyice kaynatıldıktan sonra içine yağ ve doğranmış incirler konmuş kâseye dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı TarifiKuru İncir Tatlısı Tarifi 20 adet kuru incir 1 ![]() 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı İncirlerin sap kısımları kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı TarifiKuru İncir Tatlısı Tarifi 1 kilo kuru incir 100 gram toz şeker 200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş) 50 gram tereyağı Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı TarifiKuru İncir Tatlısı Tarifi 500 gr ![]() 1/2 litre süt 1 çorba kaşığı mısır nişastası 100 gr ![]() 1/2 paket vanilya 1 kahve kaşığı tarçın Kuru incirleri yıkayıp, temizledikten sonra, dört veya altı parçaya bölünüz, incirleri kenarlı bir tepsiye diziniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı Tarifi20 adet kuru incir 1 su bardağı ayıklanmış antep fıstığı ve fındık içi 4 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Üzeri için:Carte dOr Classic Kaymak Kuru incirleri yumuşaması için yarım saat kadar su dolu bir kap içerisinde bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Aslında herkesin kendine özgü bir tarifi olan tatlı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı Tarifi1/2 kg ![]() 1 su bardağı ceviz içi 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su İncirleri yıkadıktan sonra sap kısımlarından bıçakla küçük bir delik açıp yarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı Tarifi2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 8-10 tane kuru incir 1 su bardağı ceviz içi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması: 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı Teremyağ 1 yumurta Cevizleri bir bıçak yardımıyla irice kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|