![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Hünkar Beğendi Malzemeler 500 kg kusbasi koyun eti 2 kuru sogan 2 adet domates 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 5 su bardağı su 6 adet patlican 5 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı margarin 3 su bardağı sut 100 gr kasar peyniri Hazirlanisi Sebzeleri yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Aşure Günü KAÇ KİŞİLİK: 10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk PİŞME SÜRESİ: 300 ( 5 saat ) dk Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Hazırlanışı: * Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin ![]() ![]() ![]() * Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() * Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!UN KURABİYESİ Malzemeler: 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket margarin, aldığı kadar un, üstü için pudra şekeri Yapılışı: 3 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket margarinle yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Kurabiyeler piştikten sonra üstüne pudra şekeri döküp servis yapılır ![]() Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): vanilya ve kabartma tozu kullanılmayacak |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!DOĞUM GÜNÜ PASTASI Malzemeler 8 Adet yumurta 4 Çorba kaşığı sıcak su 1 Su bardağı tozşeker 1 Tutam tuz 1 Paket vanilya 100 gr un (1 su badağı) 1 Paket kabartma tozu Kreması için : 1 Paket vanilyalı puding 1 ![]() 1 Paket vanilya 1 Paket krem şanti (tarife göre hazırlayın) 8 Adet kivi 200 gr çilek 100 gr soyulmuş badem 16 Çorba kaşığı tereyağı 2 Su batdağı un 1 Litre süt 2 Çorba kaşığı tarçın 4 ![]() Hazırlanışı 4 adet yumurtayı sıcak su ile iyice çırpın ![]() Diğer 4 yumurtayının sarılarını yarım su bardağı tozşekerle çırpın ![]() Yumurtaların aklarını ise bir tutam tuzla kar haline getirin ![]() Şekerle karıştırılan yumurtaların üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin ![]() Arta kalan tozşekeri yumurta aklarına ilave edin ve unlu karışıma ekleyin ![]() Sıcak su ile çırptığınız yumurtaları da ekleyin ve karıştırın ![]() Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün ![]() 200 derecede 40-45 dakika pişirin ![]() Fırından çıkartıp soğutun ![]() Kreması için ; vanilyalı pudingi sütle pişirin, vanilyayı katıp ateşten alın ![]() Soğutup krem şantiyi ilave edin ![]() 2-3 dakika mikserle çırpın ve kremayı ikiye ayırın ![]() Taze veya dondurulmuş çileğin yarısını ezerek ikiye ayırdığınız kremalardan birine katın ![]() Keki ikiye bölüp, bir parçasının üzerine çilekli kremanın yarısını sürün ![]() Bunun üzerine dilimlenmiş 5 adet kiviyi yerleştirin ![]() Kalan çilekli kremayı kivilerin üzerine yayın ![]() Kekin diğer yarısıyla üzerini örtün ![]() Vanilyalı kremayı kekin her tarafına sürün ![]() Pastanın üzerini kivi, çilek dilimleri ve kıyılmış bademle süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Acıbadem Tatlısı Mutfak : Türk Türü : Tatlılar Süre : 2 saat MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin) 2 su bardağı süt yarım su bardağı toz şeker yarım çubuk vanilya 200 gr acıbadem bisküvisi yarım limon 3 yumurta 6 Kişilik HAZIRLANIŞI İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın ![]() kaldırın ![]() ![]() Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin ![]() 18-20 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın ![]() Dilerseniz süsleyip, servis yapın ![]() AFIYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Yemek Adı : Altin Kesesi Mutfak : Türk Türü : Tatlılar Süre : 3 saat MALZEMELER 2 PAKET MISIR NİŞASTASI 2 TANE YUMURTA 1/2 KABARTMA TOZU 250 GR MARGARİN 3 SU BARDAĞI UN 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ İÇİ İÇİN: FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ HAZIRLANIŞI MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Armut Marmelatı Malzemeler: 1 ![]() 600 gr toz şeker karanfil Yapılışı: Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!AŞURE Malzemeler: 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü Yapılışı: Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Balkabağı Tatlısı Malzemeler: 2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker 1 bardak dövülmüş ceviz Yapılışı: Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Ballı - Meyveli Kaygana Malzemeler: 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet şeftali, doğranmış 1 ![]() yarım paket tatlı mayası yarım paket tereyağ (yada margarin) 3 yumurta 2 çorba kaşığı bal 1 çorbakaşığı limon suyu bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs ![]() tuz 4 Kişilik Yapılışı: Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın ![]() ![]() Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın ![]() ![]() Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Fırın Sütlaç Malzemeler: 1/4 kahve fincanı pirinç unu 1/4 kahve fincanı nişasta 1 kahve fıncanı pirinç 1 su bardağı şeker 8 bardak süt 2 ![]() 1 gr damla sakızı 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kasığı vanilya Yapılışı: Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Şeker hastaları için özel tatlı Armut 'Helene' 3 kişilik MALZEMELER: 135 gram armut 200 gram az yağlı süt 120 gram su Sıvı sakarin 12 gram çikolatalı puding tozu HAZIRLANIŞI: Armutlar suda yumuşayıncaya dek pişirilir, dışarı çıkarılıp suyu süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!KARPUZ HOŞABI MALZEME: Orta boy karpuz 1 adet Şeker 1,5 kg ![]() Sönmemiş kireç Yarım kg ![]() Kabuk vanilya 1 adet Limon suyu 3 adet YAPILIŞI: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Hızlı yaş pasta Tarifi Malzemeler
8 kişilik Hazırlama süresi 15 dakika Pişirme süresi 10 dakika Orta boy bir tencerede margarini eritip unu ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız kakaolu muhallebiyi ve hazır kremayı mikserde 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!İkinci Bahar Pastası Malzemeler
8 kişilik Hazırlanma süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 10 dakika Önce krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|