Bulama Tarifi ( Tekirdağ )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulama Tarifi ( Tekirdağ )



Bulama Tarifi ( Tekirdağ )

Malzemesi:
Üzüm suyu
Çöğen
Toz şeker
Ceviz içi
Şıra toprağı
Bulama tavası
Tahta büyük kaşık
Üzüm teknesi

Yapılışı:
Trakyada bağcılık en çok Tekirdağ ve Kırklareli civarı ile Kırcasalih beldesi civarında yapılmaktadır Bulamanın ilk malzemesi de üzümden elde edilen şıradır Bir tahta tekne içine konan olgunlaşmış üzümler ayakla veya çizme ile çiğnenirçıkan üzüm suyu (şıra) kazan içinde bir gün bekletilip, çöğen kaynatılıp şıra içine konur Karışımın rengi kararana kadar şeker ilave edilir Şıra pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, ateşte emdirilir Çöğen suyundan köpük yapılıp içine atılır Kazan içinde büyük bir tahta kaşıkla köpükleri alınırKonu komşu hep beraber büyük bakır kazan içinde tahta kaşıkla karıştırdıkları malzeme beyazlaşmaya başlayınca ateşten indirilir Kaplara boşaltılırüzerine ceviz içi serpilir Teneke kutularda veya kavanozlarda muhafaza edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.