Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin )Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin ) Cevizli sucuk, nefis bir tatlı çerezdir aslında ve pek çok yöremizde yapılır Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur İsteğe göre 30 dakika sonra yemden karışıma sokulur ve kurutulur Buna 'çifte batırılmış' denir Cevizli sucuk yapımında kullanılan ve 'beyaz toprak' demlen özel toprak, özellikle Mardin merkez ilçeye bağlı Zinnar Köyü'nden ve yerin 5-6 metre derinliğinden çıkarılır Aynı yerde yetişen kokulu, ince kabuklu Zinardı üzümü de cevizli sucuk gibi çok tatlı ve lezzetli olmasının nedeni belki de bu topraktır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|