Marmelatlı Ponçik Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmelatlı Ponçik TarifiMarmelatlı Ponçik Tarifi Malzemeler: 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri 100 gram tereyağı 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı maya 1 çorba kaşığı su Yarım su bardağı dilediğiniz bir marmelat türü Yarım çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Mayayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırın, hamuru hazırlamak için unun ortasına mayayı, oda sıcaklığındaki tereyağını, tuzu, sütü ve pudra şekerini katıp el ile yoğurun Hamuru 10 eşit parçaya bölün, elinizle açıp, üzerine marmeladı sürün Rulo yapıp simit şeklinde halka yapın, yağlanmış tepsiye dizin Bu şekilde kabarmasını bekleyin 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Üzerine pudra şekeri serpip, servise sunun
|
|
Marmelatlı Ponçik Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmelatlı Ponçik TarifiMarmelatlı Ponçik Tarifi 4 su bardağı un 1 paket instant toz kuru maya (11 gr 'lık paket) (42 gramlık yaş mayanın yarısını da kullanabilirsiniz) 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık süt 2 adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1 adet limon kabuğunun rendesi Unu derin bir kabın içine koyup üzerine tuzu serpiştirip elinizle iyice karıştın Sonra kabartma tozu gibi ufak paketlerde satılan ve kullanımı pratik olan instant kuru mayayı tuzlu unun üzerine serpiştirin Hamuru elinizle tekrar karıştırın Yaş maya kullanacaksanız, elinizle ezip unun üzerine eklemeniz yeterli olacaktır, Tozşekeri serpip ılık sütü ve oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarla birlikte yumurta sanlarını da ilave ederek yoğurmaya başlayın Yaklaşık 2-3 dakika yoğuruduktan sonra hamurun üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağını ve limon kabuğu rendesini de katarak en az 4-5 dakika sıkıca yoğurun Oldukça esnek, pütürsüz, ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olan hamurun üzerine hafif nemli bir bez örtün Oda sıcaklığında hamurun iyice dinlenmesi ve kabarması için 40-50 dakika bekletin Kabaran hamuru iki eşit parçaya bölün Tezgahı hafifçe unlayın ve hamur parçalarından birini merdane yardımıyla 25 cm çapında açıp 8 eşit parçaya bölün Üçgen parçaplan uzun kenarlarından başlayarak rulo haline getirin İsterseniz her iki ucunu birbirine yaklaştırarak yıivarlak bir form verebilirsiniz Diğer ha^ıur parçasını ise 8 eşit parçaya bölüp avucunuzun içinde yuvarlayın Böylece yuvarlak şekilli ponçikler hazırlamış olacaksınız Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayın ve farklı şekillerde hazırladığınız ponçikleri aralıklı olarak tepsiye dizin Fırına koymadan önce ponçikleri tepside 20 dakika daha bekletin Ponçikleri 10 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika, üzerleri sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirin Fırından çıkanp soğumalarını bekleyin Yanına özellikle franbuaz marmelatı koyarak ikram edin Ponçikleri sandviç gibi açıp marmelat da sürebilirsiniz
|
|
Marmelatlı Ponçik Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmelatlı Ponçik TarifiMarmelatlı Ponçik Tarifi 1 paket yaş maya 1 çorba kaşığı şeker 1 çay bardağı ılık süt Aldığı kadar un 1 kâse meyve marmeladı 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı sıvı yağ Yaş mayamız ılık sütte eritilir Şeker, yağ ve un ilave edilerek hamurumuz yoğrulur En az 2 saat hamurumuz mayalanmaya bırakılır Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak içlerine birer kaşık marmelat koyulduktan sonra kapatılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir Ponçiklerimiz ılık olarak servis edilebilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|