Fıstık Kreması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstık Kreması Tarifi



Fıstık Kreması Tarifi

150 gr tereyağı
125 gr çok ince çekilmiş fıstık veya badem
185 gr pudra şekeri
10 gr su
1 damla yeşil şekerci boyası

Fıstıklar 2 bardak suda bir taşım kaynatıldıktan sonra, iç kabukları ayıklanır, sonra da bunlar bir ya da iki gün güneş veya mangal altında bırakılarak fıstıkların kuruması sağlanır Sonra bunlar, çok ince öğüten bir badem makinesinden geçirilerek öğütülür (Makine yoksa aynı iyi havanda da yapabilirsiniz)
Sonra makineden geçirilmiş olan bu fıstıklar bir kaba koyularak üstlerine dökülecek olan 185 gram pudra şekeriyle birlikte telle 10 dakika çırpılarak beyaz ve pomat haline getirilmiş 150 gram tereyağı ya da margarin katılarak telle tekrar çırpılarak hamur haline getirilir
Bundan sonra, bu karışıma; 10 gram su, bir damla da yeşil şekerci boyası katılarak bir demir ıspatula ile bunlar iyice karıştırılarak hafif yumuşamış ve az yeşilimsi bir krema haline getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.