İngiliz Çöreği Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İngiliz Çöreği Tarifi



İngiliz Çöreği Tarifi

150 gr (10 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

15 gr taze maya

125 gr (1/2 su bardağı) + 4 tatlı kaşığı şeker

1 çorba kaşığı ılık su

100 gr (1/2 su bardağı) süt

500 gr (4 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

2 yumurta (hafifçe çırpılmış)

2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)

150 gr (1 su bardağı) karışık kuş üzümü ve kuru üzüm

1 tatlı kaşığı yenibahar

Bir tatlı kaşığı tereyağı ile fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız

Ufalanmış mayayı orta boy bir kaba koyup şekerden 1 tatlı kaşığı ekleyerek, çatalla karıştırınız 1 çorba kaşığı ılık suyu katarak, pürtüksüz hamur kıvamına gelene kadar çırpınız Kabı sıcak, cereyansız bir yere koyup 15-20 dakika, maya kabarıp köpük köpük olana kadar bekletiniz

Sütü küçük bir tencereye koyup orta ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtınız Ateşin altını kısıp kalan 150 gr (10 çorba kaşığı) yağı katınız Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp, süt-yağ karışımını ılınması için bir kenara bırakınız

Un, tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri ılık bir kabın içine eleyip, ortasını çukurlaştırarak mayayı, süt-yağ karışımını ve yumurtaları koyunuz

Parmaklarınızla yada kaşıkla unu yavaş yavaş yedirmeye başlayınız Unu iyice yedirinceye ve hamur kabın kenarlarından taşmaya başlayıncaya kadar işleme devam ediniz

Hamuru unlanmış bir tezgaha alarak 5 dakika, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz

Büyük boy bir kaseyi çalkalayıp iyice kurulayarak yağlayınız Hamura top biçimi vererek kaseye koyup, hafifçe unladıktan sonra üstünü temiz, nemli bir bezle örtünüz

Kaseyi sıcak ve cereyansız bir yerde, 1,5 saat, hamur kabarıp hacmi iki kat artana kadar bırakınız

Hamuru kaseden unlanmış bir tezgaha alarak, 4 dakika kadar kuvvetlice yoğurunuz Merdane ile kare biçiminde açıp, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı fırçayla hamura sürünüz 60 gr (1/4 su bardağı) şeker, kuş üzümü, kuru üzüm ve yenibaharı yağlanmış hamurun üstüne serperek hamuru rulo yapınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız

Keskin bir bıçakla hamuru 4 cm eninde şeritlere kesiniz Şeritleri yan yana, ama birbirlerine değmeyecek biçimde, yağlanmış fırın tepsisine dizip, tepsiyi sıcak ve cereyansız bir yerde 20 dakika bekletiniz (Bu 20 dakikada dilimlerin birbirlerine değecek biçimde kabarmış olması gerekir) Üstlerine kalan 3 tatlı kaşığı şekeri serpip, ısıtılmış fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişiriniz

Tepsiyi fırından çıkarıp, çöreklerin hafifçe ılınmalarını bekledikten sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.