Per Konde Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Per Konde Tarifi150 gr kırık pirinç1 lt süt (4 su bardağı)100 gr tozşeke2 çay kaşığı vanilin 8 adet komposto armut yarımı 16 adet kiraz şekeri 250 gr kayısı marmelatı (ılındırılmış)Pirinci ayıklayıp yıkayın ve süzdürün Sütü, pirinci, şekeri ve vanilini bir tencereye koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinçler piştikten sonra tencereyi ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın![]() Porsiyonluk 8 muhallebi kâsesinin 1/4'ünü tenceredeki malzeme ile doldurun Üzerlerine birer tane komposto armut yarımı yerleştirin Armut yarımının iki yanına birer kiraz şekeri koyun![]() Ilındırılmış marmelatı, 2 - 3 çorba kaşığı sıcak su ekleyip çırparak inceltin Ilık marmelat ile kâselerin üzerini tamamlayıp, buzdolabında soğutarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|