İrmikli Fındıklı Puding Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Fındıklı Puding Tarifiİrmikli Fındıklı Puding Tarifi 250 gram irmik 350 gram toz şeker 100 gram kavrulmuş, çekilmiş fındık 500 gram su (iki su bardağı) 2 kaşık yağ 10 gram sütsüz çikolata 10 gram badem Tencereye yağ ve irmik konur 15 dakika hafif ateşte kavrulur Bir kapta su, şeker kaynatılır İrmik Olan kaba ilâve edilir Suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir Ateşten indirilir Ilık olunca bir tabağa çıkarılır Elle şekil verilir Çikolata, bir kahve fincanı su ve bir kaşık toz şekerle hafif ateşte eritilir İrmiğin üzerine dökülür Kabukları çıkarılmış bademle süs yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|