Fistikli Tulumba Tatli Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fistikli Tulumba Tatli TarifiFistikli Tulumba Tatli Tarifi MALZEMESİ 250 gr un 3 su bardağı şeker 125 gr margarin 4 yumurta biraz fıstık içi yarım limon 1 kaşık şeker 1 fiske tuz YAPILIŞI 3 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, yarım limon suyu ile şerbetinizi hazırlayınız, bir tencereye 1,5 bardak suyu, 125 gr margarini, 1 kaşık tozşekeri, tuzu koyup kaynatınız Su kaynaymca içerisine unu döküp hızla karıştırarak hamur yapınız ve ateş üstünde 10 dakika pişiriniz Ilık hale gelen hamura 4 yumurta kırıp iyice yoğurunuz Bundan merdane kalınlığında ruleler yapınız Bu ruleleri 1 parmak uzunluğunda kesip bıçakla etraflarına çizik yapınız Kızgın yağda iyice kızartınız ve hepsini soğuk şuruba atınız Şurubun dibine çökenleri servis tabağına alıp üstünü çekilmiş fıstık ile süsleyip servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|