Balkabağı Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı Reçeli TarifiBalkabağı Reçeli Tarifi Malzeme: 1,5 kg balkabağı 1,5 kilo şeker 4,5 litre su 250 gr kireç 1 limon suyu Yapılışı: Kabağı yıkayıp kabuklarını soyun, doğrayın 250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp su duruluncaya kadar bekleyin Kireç suyuna koyup 4 saat bekletin Kireç suyundan çıkarınca bol suyla yıkayın Şekeri bir tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın Kaynayan şuruba kabakları atıp pişirin Reçel kıvamına gelince limon suyu koyup ateşten alın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|