Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi



Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi

250 gr kırık kestane şekeri
1 adet hazır pasta keki
1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 kg bal kabağı
2 su bardağı toz şeker (kabağı pişirmek için)
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için:
Meyve şekerlemesi
Fındık, fıstık

Kabağı yıkayın tencereye koyun Üzerine şeker ve bir su bardağı su ilave edin Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Suyunu bir kaseye süzün Kek kalıbının bir parçasını servis tabağına yerleştirin Kabağın suyunla keki ıslatın Kabakları ezin İçine kestane şekerini portakal kabuğunu ve suyunu koyun karıştırın Kekin üzerine dağ şeklinde yerleştirin Krem şantiyi bir su bardağı süt ile köpürtün Tatlının üstünü krem şanti ile kaplayın Üzerini fındık fıstık şekerleme ile süsleyin En az dört saat dinlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.