Limon Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Helvası Tarifi



Limon Helvası Tarifi

6 kişilik Malzemesi:
3 limon
1 kahve fincanı tozşeker
4 yumurta sarısı
2 kahve fincanı süt
15 su bardağı irmik
Yarım paket margarin (125 gr)
Şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü kaynatarak şurubu hazırlayın
Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını rendeleyin 1 kahve fincanı toz şeker ile rendelenmiş limon kabuklarını ellerinizle ovun Sıcak şuruptan bir kepçe alarak şekerle ovduğunuz limonlu karışıma ekleyip karıştırın
Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kasede çırpın Kalan şurup ılınınca sütlü karışıma ekleyip çırpın
Margarini geniş bir tavada eritip irmiği ilave edin Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun
Sütlü karışımı ve limonlu karışımı kavrulmakta olan irmiğe ilave edin Bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 15 dakika pişirin
Bir kez daha karıştırıp ateşten alın 15 dakika dinlendirip ılık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Limon Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Helvası Tarifi



Limon Helvası Tarifi

İçinin limonu :
3 limonun rendelenmiş kabuğu
50 gr toz şeker
4 yumurtanın sarısı
150 gr süt

Helvası:
250 gr irmik
175 gr yağ

Şurubu:
600 gr süt
200 gr şeker

Üzerinin çiğ şekeri:
150 gr toz şeker

İki avucunuz ile rendelenmiş limon kabuğu ile şekeri iyice ovalayınız Limonun sarılığı ve kokusu şekere çıksın Sonra küçük bir kaba koyarak yumurta sarısını ve sütü ilâve edip iyice karıştırarak bekletiniz İrmik ve yağı bir tencereye koyunuz ve ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız ve sonra kaynar şuruptan bir kepçe şurubu hazırlamış olduğunuz limonlu harcın içine koyup karıştırınız Şimdi hem şurubu hem limonlu harcı irmiğin içine boşaltınız Bir defa karıştırıp kapağını kapatınız ve gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz ve bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alınız 15 dakika demlendirip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Limon Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Helvası Tarifi



3 adet limonun kabuğunun rendesi

400 gr tozşeker

750 ml süt (3 su bardağı)

4 adet yumurta sarısı

175 gr tereyağı

250 gr irmik

Limon kabuğu rendesini, şekerin 50 gramı ile ovun Limon kabuğu şekeri sarıya boyayıncaya kadar ovmayı sürdürün Bir çırpma kabına koyarak sütün 150 militresini ve yumurta sarılarını ekleyin Hepsini birlikte çırparak karıştırın Kalan süte şekerin 200 gramını (/s su bardağını) katın, karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın Bir kenarda sıcak tutun

Bir tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun İrmikler kavrulunca sıcak şuruptan bir kepçe alarak limolu karışıma ekleyin ve karıştırın Kalan şurubu ve limonlu karışımı helvanın üzerine dökün Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin

Kalan şekeri helvanın üzerine serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.