![]() |
Limon Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Helvası TarifiLimon Helvası Tarifi 6 kişilik Malzemesi: 3 limon 1 kahve fincanı tozşeker 4 yumurta sarısı 2 kahve fincanı süt 1 ![]() Yarım paket margarin (125 gr) Şurubu için: 1 su bardağı tozşeker 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü kaynatarak şurubu hazırlayın ![]() Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını rendeleyin ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kasede çırpın ![]() ![]() Margarini geniş bir tavada eritip irmiği ilave edin ![]() ![]() Sütlü karışımı ve limonlu karışımı kavrulmakta olan irmiğe ilave edin ![]() ![]() Bir kez daha karıştırıp ateşten alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Limon Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Helvası TarifiLimon Helvası Tarifi İçinin limonu : 3 limonun rendelenmiş kabuğu 50 gr ![]() 4 yumurtanın sarısı 150 gr ![]() Helvası: 250 gr ![]() 175 gr ![]() Şurubu: 600 gr ![]() 200 gr ![]() Üzerinin çiğ şekeri: 150 gr ![]() İki avucunuz ile rendelenmiş limon kabuğu ile şekeri iyice ovalayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Limon Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Helvası Tarifi3 adet limonun kabuğunun rendesi 400 gr ![]() 750 ml ![]() 4 adet yumurta sarısı 175 gr ![]() 250 gr ![]() Limon kabuğu rendesini, şekerin 50 gramı ile ovun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan şekeri helvanın üzerine serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|