![]() |
Portakallı Konacık Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Konacık Pastası TarifiPortakallı Konacık Pastası Tarifi 5 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1/2 su bardağı toz şeker 250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) 1/2 su bardağı + 3 yemek kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır portakal suyu kullanabilirsiniz) 1 paket vanilya 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri için; 1 su bardağı pudra şekeri Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın ![]() Yumurta sarılarını ve yumuşamış yağı derin bir kaba aktarıp toz şekeri katın ![]() ![]() önce vanilyayı sonra portakal suyunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin ![]() Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederken 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin ![]() Ayırdığınız yumurta aklarını başka bir derin kaba koyun, önce mikserin orta devriyle 3-4 dakika, sonra yüksek devriyle 5 dakika, katılaşıp bembeyaz oluncaya kadar çırpın ![]() Çırpılmış yumurta aklarını kaşıkla alıp hamur malzemelerine ekleyin ve kaşıkla karıştırarak iyice yedirin ![]() Geniş bir kek kalıbı ya da büyük bir borcamı 2 yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın ![]() ![]() 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında 45 dakika pişirip çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|