Şarlot Tarifi (Fransa)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şarlot Tarifi (Fransa)



Beyaz pandispanya için:

1 adet yumurta (çırpılmış)

20 gr tozşeker

10 gr un

10 gr buğday nişastası

5 gr eritilmiş tereyağı

Şarlot pandispanyası için:

40 gr kayısı konservesi

100 gr tozşeker

30gr un (4 çorba kş)

2 adet yumurta

60 gr kayısı marmelatı

Şarlot kreması için:

2 adet yaprak jelatin

15 gr un (2 çorba kş)

75 gr buğday nişastası (1 çorba kş)

45gr tozşeker (3 çorba kş)

15 gr süttozu (2 çorba kş)

1 adet yumurta (çırpılmış)

150 ml su

1 tutam vanilin

55 gr ananas konservesi,

elma (soyulup, koçanı çıkartılmış ve dilimlenmiş), armut (soyulup, koçan çıkartılmış ve dilimlenmiş)

115 gr muz (dilimlenmiş)

Beyaz pandispanyayı hazırlamak için fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın Çok kısık ateşte yumurtanın 3/4'ünü ve tozşekeri mikser ile çırparak kremamsı bir kıvama getirin Ateşten alıp, çırpmayı sürdürerek soğutun Nişasta ve unu ekleyip pütür kalmayacak biçimde kremaya yedirin Eritilmiş tereyağını da katıp, dibine fırın kâğıdı serilmiş bir kalıba boşaltın Fırına sürerek 20 dakika pişirin

Fırınınızı 230°C'ye getirip ısıtın Şarlot pandispanyasını hazırlamak için kayısı konservesinin tanelerini robottan geçirerek püre haline getirin 70 gr (4,5 çorba kaşığı şekeri) kayısı püresine yedirin 10 gr unu, kalan şekeri ve yumurtaları çırparak karıştırın Fırın kâğıdı serilmiş bir tepsiye ince bir kat halinde pandispanya hamurunu yayın Fırına sürüp, sürekli kontrol ederek pandispanyayı yumuşak kalacak biçimde pişirin

Pandispanyayı fırından alıp, soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine kayısı marmelatını sürüp, sıkı bir rulo haline getirin Keskin bir bıçak ile 1 cm - 1,5 cm kalınlığında dilimleyin

Jelatini buzlu suda gevşemeye bırakın Bir kapta unu, nişastayı, şekeri, süttozunu, yumurtanın yarısını, suyu ve vanilini çırparak karıştırın Jelatini sudan süzdürerek alın Yarıya kadar kaynar su dolu bir tencereyi kısık ateşe oturtun Üzerine başka bir kap içersinde jelatini yerleştirerek suyun buharında eritin Jelatin eriyince meyveleri ve kremayı katıp karıştırarak jelatine yedirin Kremayı suyun buharında koyulaşm-caya kadar pişirin

Fırın kâğıdını bir tepsiye yayın Pasta çemberini fırın kâğıdının üzerine oturtun Çemberin tabanına ve kenarlarına dilimlediğiniz pandispanya parçalarını hiç boşluk vermeden yerleştirin Üzerine şarlot kremasını döküp yayın Beyaz pandispanyayı kremanın üzerine yerleştirin Buzdolabında 4-5 saat bekletin Bu süre sonunda kalıbı ters çevirerek pastayı çemberden çıkarın Üzerine ısıtılmış kayısı marmelatı sürüp tekrar soğutarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.