Tereyağlı Mereng Krema Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Mereng Krema Tarifi



Tereyağlı Mereng Krema Tarifi

125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri

2 yumurtanın akı

125 gr tuzsuz tereyağ

1 çay kaşığı vanilya

Şekeri bir kaseye koyup yumurta aklarını ekleyiniz Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencereye oturtup, yumurta teliyle telle kaldırıldığında tavada tek başına duracak kıvama gelene kadar çırpınız Sonra kaseyi sıcak su dolu tencereden çıkarıp, karışımı 2-3 dakika daha çırpınız (Elektrikli çırpıcı kullanıyorsanız, sıcak su dolu tencereye oturtmak gerekmez)

Başka bir kasede yağı, tahta kaşıkla, beyaz ve pürtüksüz krema haline getiriniz Yavaş yavaş, hazırladığınız merengi katınız (Karışım pürtükleşirse kaseyi sıcak suya oturtup yeniden pürtüksüz olana kadar çırpınız)

Vanilyayı katıp harç yada süsleme olarak kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.