Krem Karemel Tarifi (Fransa)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Karemel Tarifi (Fransa)



Krem Karemel Tarifi (Fransa)

Karameli:

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı su

Kremi:

500 gr (2+1/2 su bardağı) süt

120 gr (1/2 su bardağı) şeker

1/2 çubuk vanilya

2 yumurtanın sarısı

2 yumurta

Karameli yapmak için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyunuz Tencereyi ağır ateşe oturtup, şekeri karıştırarak eritiniz Şeker eriyince, ateşi açıp şurubu kaynatınız Karameli 3-4 dakika, rengi açık kahverengi olana kadar pişiriniz (Karameli rengi koyulaşıp acılaşacağından, çok fazla pişirmemeye dikkat ediniz) Karamel pişince tencereyi ateşten alıp, tek kişilik, ateşe dayanıklı cam kaseye yada ateşe dayanıklı büyük bir cam tabağa boşaltınız (Karameli kaselere sıcak olarak boşaltmak gerekir)

Orta boy bir tencereye süt ve şekeri koyup, orta ateşte arasıra karıştırarak, şeker eriyene kadar pişiriniz Şeker eriyince çubuk vanilyayı katınız Tencerenin kapağını kapatıp tencereyi ateşten indirerek, vanilya çubuğunu 20 dakika sütte bırakınız

Orta boy bir kasede yumurta ve yumurta sarılarını yumurta teli ile koyu bir kıvama gelip rengi açık sarı olana kadar çırpınız

Tenceredeki sütü süzgeçten süzüp (süzgeçte kalan vanilya çubuğunu atınız), sürekli karıştırarak, yavaş yavaş çırpılmış yumurtalara katınız Karışımı iyice karıştırıp bir sürahiye boşaltınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip ısıtınız

Sürahideki karışımı çok ince bir süzgeçten geçirip, ateşe dayanıklı kaselere boşaltınız Üstünde oluşan kabarcıkları kaşıkla alınız

Kaseleri derin bir tepsiye koyup, tepsiyi yarıya kadar kaynar suyla doldurunuz (Su kaselerin yarısına kadar gelmelidir)

Tepsiyi fırının alt katına sürüp 40 dakika, krem karamellerin ortası parmakla dokunulduğunda sıkı olana kadar pişiriniz (Tatlının pürtüksüz olması için, tepsideki suyun kaynamamasına dikkat ediniz Su kaynamağa başlarsa fırının sıcaklığını azaltınız) Tepsiyi fırından alıp, kaseleri bir kenarda tamamen soğutunuz Sonra buzdolabına koyup bir saat bekletiniz Kaseleri buzdolabından alıp iç kenarlarınaa çepeçevre bıçak gezdiriniz Herbirinin üstüne küçük bir servis tabağı kapatıp, ters çevirerek krem karamellerin tabaklara çıkmasını sağlayınız Krem karamelleriniz servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.