Şu Glase Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şu Glase Tarifi



Şu glase tarifi

Tencereye 500 gram su, 130 gram tereyağ, 65 gram şeker, 6 gram tuz koyup karıştırarak ateşe sürünüz Kaynamaya başlayınca, suyun alabileceği kadar elenmiş un serpiniz Hamur koyulaşıncaya kadar tahta kaşıkla bir süre karıştırarak pişiriniz Sonra, çekip biraz soğutarak birkaç yumurta yediriniz Hamurun biraz katıca olması için yedirdiğiniz yumurtalarda dikkat gerekir Sonra kaşıkla hamuru alıp bir tepsiye aralıklı olarak, ceviz büyüklüğünde dökünüz Üzerlerine su ile ezilmiş yumurta sarısı sürerek 10 dakika sonra orta hararetli fırında pişiriniz Üzerlerine şeker ekip, tekrar fırında cilâlandırdıktan sonra, bir tepsiye dizip soğumaya bırakınız Kâğıttan küçük bir huni yapıp, içine şuvlarm alabileceği kadar reçel koyunuz Sonra, şuvlarm altlarını delip içlerine, kâğıt huni ile hafif sıkarak, doldurunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.