Tarçınlı Portakal Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Portakal Reçeli Tarifi



Tarçınlı Portakal Reçeli

12 adet orta boy portakal
2 adet limon
2 kg toz şeker
2 litre su
1 adet tarçın kabuğu
Yeterince tuz,
Hindistancevizi rendesi

YAPILIŞI:
Portakalları iyice yıkayıp, kabuklarını bir fırçayla temizleyiniz On tanesini keskin bir bıçakla enlemesine mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde kesiniz İki tanesinin de sıkılarak suyunu çıkarınız Limonları da sıkıp suyunu çıkardıktan sonra, portakal dilimlerini, portakal ve limon suyuyla birlikte bir tencereye koyunuz İçine bir adet tarçın kabuğunu atınız Hindistan cevizi rendesini serpiniz İki litre su ilave edip 24 saat dinlendiriniz 24 saatin sonunda tarçın kabuğunu alıp, iki kilo toz şekerini üstüne dökünüz Tencereyi ateşin üzerine koyarak yavaş yavaş kaynatmaya başlayınız Arada bir karıştırarak kaynama derecesine gelince ateşi kısınız ve bir buçuk saat hafif ateşte kaynatınız Reçel istediğiniz kıvama gelince tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız Henüz ılıkken temiz kavanozlara boşaltıp serin bir yerde muhafaza ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.