Bezeli Kaysılı Tart Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezeli Kaysılı Tart TarifiBezeli Kaysılı Tart Tarifi 2 su bardağı un 15 adet kayısı 1 adet yumurta 1-2 çorba kaşığı marmelat 1 küçük paket margarin Yarım paket kabartma tozu 2 çay bardağı pudraşekeri Unu, yağı, 1 yumurta sarısını, kabartma tozu, 1 çay bardağı pudraşekerini koyup, bir hamur yapınız Hamuru merdaneyle veya elinizle biraz açıp, yağlanmış tart kalıbına koyup, kenarlara da gelecek şekilde yayınız Üzerine marmelat sürüp, ortadan ikiye ayrılıp çekirdekleri çıkartılmış kayısıları çekirdek yatakları yukarı gelecek şekilde diziniz 1 yumurta akı ve 1 çay bardağı şekerle elle veya mikserde çarparak beze hamurunu yapınız Hamuru kayısıların üzerine ve aralarına gelecek şekilde döküp, yayınız Orta ısılı fırında 20 dakika pişirip, alınız Isıyı sadece alttan vererek pişiriniz Kalıptan çıkarıp, servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|