Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale )Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özellikle yağlı, tuzsuz, taze koyun peynirinden yapılır Peynir küçük parçalara ayrılır bir kapta hafif ateşte karıştırılarak eritilir Süt haline gelen eriyik bir müddet kaynatıldıktan sonra önce un (isteğe bağlı irmik) sonra toz şeker karıştırılıp iyice yedirilir Topak olmaması için pişene kadar hafif ateşte ve aynı yönde olmak kaydıyla karıştırılır Bazı kişiler topak olmaması için çay kaşığının burnu ile biraz karbonat karıştırılır
|
|
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale )Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) 1 kg koyun sütünden yapılmış peynir 200 gr irmik 3 adet yumurta sarısı 1 5 kg şeker 200 gr peynir Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif hararetli ateşte eritilir Piştikten sonra 200 gr peynir daha eklenerek biraz daha ateş üzerinde tutulur Soğuyunca üzerine toz şeker konup karıştırılır tepsiye dökülerek fırına verilir
|
|
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale ) |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Helvası Tarifi ( Çanakkale )250 g dil peyniri veya eriyebilen tuzsuz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker Tencerede su ve dilimlenmiş peyniri eriyinceye kadar ezerek karıştırın Unu ve şekeri ekleyip kısık ateşte, karıştırarak kavurmaya devam edin Suyunu çekince altını kapatın Soğuduğunda servis edebilirsiniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|