Dağ Çilekli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dağ Çilekli Muhallebi Tarifi



Dağ Çilekli Muhallebi Tarifi

30 gr mısır nişastasını 150 ml sütte ezin 1 paket sakızı robotta toz haline getirin Tencereye 850 ml süt ve 150 gr şeker koyun Şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak kaynatın Erimiş nişastayı ilave edin ve sürekli karıştırın 3-4 dakika pişirip sakız tozunu ekleyin ve bir kanştırma kabına alın Mikserde macun kıvamına gelene kadar çırpın 50 gr şeker ve 500 gr temizlenmiş dağ çileğini tencereye koyup bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın Servis tabaklarının dibine çileklerin yarısını yayın, muhallebiyi ekleyin Kalan çilekleri ilave edip dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.