Süt Lapası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Lapası Tarifi



Süt lapası tarifi

240 gram pirinci yıkayıp temizleyiniz Yeteri kadar su ve nohut kadar tuz ile tencereye koyup ateşe vurunuz Bol ve kırılmamış pirinç, lapa kıvamına gelinceye dek pişince 1,280 kilogram halis sütü yavaş yavaş boşaltıp karıştıra karıştıra orta ateşte kaynamaya bırakınız Sulu lapa gibi koyulaşınca ve helme dökünce ateşten indirerek tabaklara bölüştürülmelidir

Not: Bu süt lapası sıcak olarak da, soğuk olarak da yenebilir Eğer içine şeker koymayı düşünüyorsanız bu kez tuz koymaktan vazgeçmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.