Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilim Ekmek Tatlısı TarifiDilim Ekmek Tatlısı Tarifi 750 - 800 g Ekmek (1 adet) 3 tane Yumurta 250 g Çiçekyağı 750 g Seker (3 bardak) 3 bardak Su 2 tatlı kasığı Limon suyu 750 - 800 g ekmeğin (1 adet) kabuklarını soyunuz ve bir parmak kalınlığında dilimler keserek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız Müteakiben içinde 750 g şeker (3 bardak), 3 bardak su ile 3 tatlı kaşığı limon suyu bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz Şeker eridikten sonra 14-15 dakika kadar kaynamaya bırakınız Şeker kaynarken, çukurca bir kaba 3 yumurta kırarak bunları çatalla iyice karıştırınız Sonra hazırlamış olduğunuz ekmek dilimlerini yumurtaya bulayarak, içinde kızdırılmış halde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada (her iki tarafını) iyice kızartınız Yumurtalı ekmekler kızarınca bunları, hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika içinde bırakınız Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz Tatlılar soğuyunca servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|