Pekmez Yapımı ( Burdur ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmez Yapımı ( Burdur )Pekmez Yapımı ( Burdur ) İyice yetişmiş üzümler bir çuvala doldurularak, temiz bir yerde suyu sıkılır Sıkılan suya, Şıra denir Şıra bir kazana doldurularak ateşe konur Burada yeterince, özel pekmez toprağı ilave edilir Bir taşım kaynatılır ve dinlenmeye bırakılır Şıranın içine katılan toprak kazanın dibine oturduktan sonra şıra bir kapla pekmez tavasına alınır Burada üç dört saat yüksek hararetli ateşte pişirilir Bu arada kırmızı köpük gözüktükten sonra sürekli olarak savrulur Pekmez kıvamına gelince ateşi söndürülür Böylelikle pekmez hazırlanmış olur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|