![]() |
Kremler Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremler TarifiKremler Tarifi Kremlere konan yumurta sarıları o kremdeki diğer maddelerin birbirine bağlantılarını sağlar ![]() 1 litre sütten yapılan kremler, 8 adet yumurta sarısı yeterlidir ![]() Kremin biraz katı olması isteniyorsa az miktarda un, nişasta ilâve edilmelidir ![]() Pasta içine konan kremlere daima koyultucu bir un veya nişasta konması gerekir ![]() Bavarua ve dondurma yaparken kullanılan krem anglez her bir litre süte 6 veya 8 yumurta sarısı karıştırarak yapılmalıdır ![]() Bunların sulu olmamaları için yumurta sarılarından başka 20 gr ![]() ![]() Teknik yönü itibariyle krem yapılırken süt ve aroma yani, koku veren esans vanilya ve benzeri ateşte kaynatılırken diğer taraftan bir kap içinde yumurta ve şeker çarpılmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|