Kolay Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Revani Tarifi



Kolay Revani Tarifi

Malzeme :
5 adet yumurta,
1 bardak yoğurt,
1 bardak şeker,
3 bardak un,
1 paket kabartma tozu,

şurup için:
4 bardak şeker,
3,5 bardak su

Yapılış::
1- Yumurtayı porselen bir kaseye koyup çatalla bir iki karıştırınız
2- Yumurtaya, yoğurdu, şekeri, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup hepsini iyice karıştırınız
3- Karışımı iyice yağlanmış bir kaba koyup önceden ısıtılmış orta hararetli ateşte altı üstü pembe renkte pişiriniz
4- 4 bardak şekeri, suyu ateşe koyup biraz suluca bir şurup yapınız
5- Revani fırından çıkınca soğuk şurubu üzerine iyice gelecek şekilde dökünüz
6- Soğuyuncaya kadar bekleyip sonra istediğiniz şekilde kesip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Revani Tarifi



Kolay Revani Tarifi

MALZEMESİ
Yarım kilo yoğurt
yarım kilo irmik
1,5 kilo tozşeker
1 kahve kaşığı karbonat
6 yumurta
7 çorba kaşığı margarin
1 limon
4 bardak su

YAPILIŞI
Yoğurt, yarım kilo tozşeker, 6 yumurtayı bir kaba koyup şeker eriyinceye kadar karıştırınız İrmik, erimiş yağ, limon kabuğu rendesi ve karbonat ilâve ediniz Yağlanmış tepsiye yarım limonun suyunu da katarak, yukardaki malzemeye karıştırınız Orta hararetteki fırında 45 dakika adar pişiriniz Üzerine bir bardak kaynar su gezdiriniz Beş dakika yine fırında bırakınız Üç bardak su, tozşeker, bir çorba kaşığı limon suyu bir taşım kadar kaynatanız Sıcak olarak revaninin üzerine dökünüz Sıcak bir yerde şurubu çektiriniz Soğuduktan sonra keserek tabağa alınız ve servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Revani Tarifi



4 adet yumurta, 2 su bardağı BİZİM MUTFAK ün, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı İÇİM yoğurt, 1 su bardağı şeker, 250 g BİZİM Margarin, 1 adet BİZİM MUTFAK Hamur Kabartma Tozu ve 1 paket BİZİM MUTFAK Şekerli Vanilin karıştırılır Fırında pişirilir Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimlenir Şurubu için de 5 su bardağı su 4 su bardağı şeker kaynatılır, sonuna doğru 1/2 liman ilave edilir Şurup 5 dk dinlendirilip sıcak iken soğuk revaniye dökülür
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.