Buzdağı Peltesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzdağı Peltesi Tarifi



Buzdağı Peltesi Tarifi

4 büyük portakal
1 çorba kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
1+1/4 su bardağı su
100 gr toz şeker
25 gr jelatin (4 yemek kaşığı ılık suda eritilmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) krema

Portakalların suyunu sıkıp kabukları atınız Portakal suyunu orta boy bir kap üstüne yerleştirilmiş bir süzgeçten geçiriniz
Portakal ve limon kabuğu ile su ve şekeri portakal suyuna karıştırıp orta ateşte, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp eritilmiş jelatini yavaşça eleyiniz Pelteyi oda sıcaklığında soğumaya bırakınız Soğuduktan sonra dört ayrı servis kasesine koyunuz Pelte tamamen pekiştikten sonra, yarım saat buzdolabında tutunuz
Yıldız başlı ağızlığı olan bir sıkma torbasını kremayla doldurup soğumuş pelte kaselerinin üstüne 1/2 su bardağı kremayı sıktıktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.