Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)



Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)

500 gram un

1 litre su

4 yemek kaşığı Teremyağ

150 gram ceviz içi

1 kase pekmez

Tencere ateşe konulur Bir litre su ve bir kaşık Teremyağ kaynamaya bırakılır Kaynayan suyun içine un yavaş yavaş ilave edilir Bir yandan da oklava ile hızlı bir şekilde karıştırılır Topaklanmaması için unun tamamı ilave edildikten sonra oklava ile karıştıra karıştıra pişirmeye devam edilir Daha sonra kaşık yardımıyla lokmalık parçalar alınarak tepsiye bir sıra hamur bir sıra ceviz serpilir Hamur bitene kadar işleme devam edilir Üzerine her tarafa değecek şekilde bolca pekmez gezdirilir Geri kalan Teremyağ da tavada kızdırılıp üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.