Portakallı Profiterol Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Profiterol Tarifi



1 su bardağı un

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı su

3 yumurta

3 çorba kaşığı şeker

4 çorba kaşığı tereyağı

Kreması için:

1 çorba kaşığı mısır nişastası

2 su bardağı süt

1 su bardağı portakal suyu

1 çay bardağı şeker

3 çorba kaşığı un

1 yumurta

2 paket vanilya

Suyu bir tencereye alın, üzerine tuz ve tereyağını ekleyip kaynamaya bırakın Kaynayınca içine un ve pirinç ununu ekleyip kenarlara yapışmayan bir top olana kadar kavurarak pişirin Ocaktan alın ve biraz ılımaya bırakın Yumurtaları teker teker bu karışıma yedirin İçine şekeri de ekleyin Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları sıkma torbası yardımıyla fırın tepsinse aralıklı olarak dizin 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Bu arada kreması için tencerenin içine yumurta, un, nişasta ve şekeri ekleyip çırpın Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ocaktan alıp içine vanilya, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip çırpın Soğuyunca bu kremayı ikiye böldüğünüz hamurların içlerine doldurup servis tabağına dizin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.