![]() |
Diplomat Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diplomat Pudingi TarifiDiplomat Pudingi Tarifi 12 tatlı bisküvi (iyice ufalanmış) 120 gr (2/3 su bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm 1/2 su bardağı vişne suyu 1 tatlı kaşığı rafine yağ 3 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya 5 çorba kaşığı şeker 5 yumurtanın sarısı 15 gr (3 yaprak) jelatin 3 çorba kaşığı su 125 gr (1/2 su bardağı) krema 4 vişne (ikiye bölünmüş) 4 taze kayısı (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve ortadan ikiye bölünmüş) Yayvan bir tabağa ezilmiş bisküvileri ve çekirdeksiz kuru üzümleri yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede sütü ve vanilyayı orta ateşte ısıtıp, karışımı kaynatmadan ateşten alınız ![]() Orta boy bir kaba şekeri koyup ortasını çukurlaştırınız ![]() ![]() Üçte bir sıcak su dolu geniş bir tencereyi harlı ateşe oturtup yerleştirip tencere içindeki suyun sıcaklığını kaynatmayacak biçimde sabit tutarak içinde süt, yumurta, şeker karışımı bulunan kabı bu tencerenin içine yerleştiriniz ![]() ![]() İçi su dolu küçük bir tencerede, jelatini orta ateşte İyice eritip, kaptaki süt, yumurta, şeker karışımına ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Kremayı iyice çırparak karışıma ekleyiniz ![]() Yağlanmış kalıbın dibine iki eşit parçaya bölünmüş vişneleri dizerek aralarına yarım kayısı dilimlerini yerleştiriniz ![]() ![]() Kalıbın üstünü yağlı bir kağıtla kapatarak buzdolabında 6 saat bekletiniz ![]() Kalıbı buzdolabından alınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|