![]() |
Çocuk Yanıklarında İlkyardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk Yanıklarında İlkyardımÇocuk yanıklarında ilkyardım Derimiz, vücudumuzun dış dünya ile temas yüzeyidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doktorlar, yanığın ciddiyetini belirlerken yanan cilt bölgesinin genişliği ve derinliği yanında yakan maddeyi de göz önünde bulundururlar ![]() ![]() Deride kızarıklığa yol açan 2-3 santimetrelik küçük ve yüzeysel bir yanık önemli değildir, evde tedavi edilebilir ![]() ![]() Aman dikkat! Elektrik yanıklarında yanan saha küçük olsa bile derin dokular yanmış olabilir; mutlaka hekime başvurun ![]() Küçük Yanıklarda İlk Yardım: Küçük yanıklarda yanık bölgesini basınçsız akan soğuk suyun altına tutmak suretiyle ağrıyı azaltın ![]() ![]() Yanık su toplarsa üstünü gazlı bezle kapatıp bantlayın ![]() ![]() ![]() Yanığın üstüne krem, diş macunu ya da yoğurt gibi şeyler sürmeyin ![]() Çocuğunuz elbiseleriyle yanıyorsa hemen yere yatırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanığın nedeni elektrikse çocuğun üzerine su dökmeyin ![]() Alevler söndüğünde büyük yanıklarda yapılacak ilkyardımı uygulayın ![]() Büyük Yanıklarda İlk Yardım: Kaynar suyla, kızgın yağ ya da kimyasal maddelerle temas etmiş olan giysileri çocuğun diğer yerlerine değdirmeden makasla keserek üzerinden çıkarın ![]() ![]() Yanık sahasını soğuk suyla serinletin ![]() ![]() ![]() ![]() Yanık bölgeyi temiz sargı bezi ile kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|