Sucuklu Ay Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Ay Böreği Tarifi



12 adet milföy hamuru

1 adet kuru soğan

200 gram sucuk

2-3 diş sarımsak

150-200 gram kasar peyniri rendesi

250 gram Teremyağ

1 adet yumurta sarısı

1-2 kaşık sıvıyağ

İnce ince kıydığımız kuru soğanı Teremyağ yağında pembeleştirelim

İçine tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları katıp, 1-2 dakika kavuralım

1 tatlı kaşığı biber salçasını ve ince kıyım sarımsakları ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, 1 fincan kadar sıcak su koyarak ağzı kapalı olarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim

Milföy hamurlarını oklava yardımı ile birazcık büyültüp, bir köşesine soğanlı içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek rulo şeklinde sarıp, hafif kıvırarak ay çöreği şekli verelim

Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim

Birazcık da kaşar peynir rendesi serpip, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.