![]() |
Zeytinli Mazı Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Mazı Çöreği TarifiZeytinli Mazı Çöreği Tarifi Hamur için; 125 gr ![]() 1 yemek kaşığı tozşeker 1/2 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 4 su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı file zeytin (dilimlenmiş zeytin) Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozu bir kaba koyulup kanştırılır ![]() ![]() Ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olan hamurun üzeri temiz bir bezle örtülüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirilir ![]() Dinlenen hamurun üzerine dilimlenmiş zeytinler eklenip yoğrularak zeytinler hamura yedirilir ![]() Diğer taraftan, fırın tepsisi yağlanır ya da fırın kağıdı serilir ![]() Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanlıp parçalar avuçlar arasında yuvarlandıktan sonra üzerlerine bastırılarak yassılaştırılır ![]() Çörekler fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir ve 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış olan fırında kenarlan hafifçe kahverengi oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|