Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi



Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi

6 hazır yufka
75 gr tereyağı
2 yumurtanın sarısı

İç harcı için;
200 gr kıyma
2 patates
2 soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

İç harcı için; soğanları soyup kıyın Maydanozları temizleyip kıyın Patateslerin kabuğunu soyup irice rendeleyin Soğanı bir tavada kıyma ile suyunu çekinceye kadar kavurun Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş patates, tuz ve karabiberi ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişirin Yufkaları 10x8 santim ebatlarında dikdörtgenler şeklinde kesin Üzerlerine birer tatlı kaşığı kıymalı karışımı paylaştırıp rulo şeklinde kapatın
Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi



Kıymalı Patatesli Börek Tarifi

5 adet yufka
350 gr kıyma
2 adet patates
2 baş soğan
175 gr margarin
Tuz
Karabiber
5 çorba kaşığı sıvı yağ

Tavada kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte kavurun Soğanları doğrayın Tavaya ilave edip yumuşayana kadar kıymayla beraber kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin
Patatesleri küp şeklinde doğrayın Bunları da tavaya ilave edin ve arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 7-8 dakika kadar pişirin Altını kapatıp, 10 dakika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin
Margarini bu arada eritin Yufkayı düz bir zemin üzerine serin Üzerine eritilmiş margarinden sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin Yufkalar iki kat üst üste iken üçgen şeklinde 12′ ye dilime kesin
Patatesli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun Harcı biraz elinizle yaydırın Dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın Daha sonrada sigara böregi gibi sarın
Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın Geriye 1 yufka kalınca onuda eritilmiş margarin ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın İkiye katladığınız yufkayı da 6′ ya bölün ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarın
Üzerine kalan eritilmiş margarinden sürün Çörek otu,susam serpin Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.