Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ve Kıymalı Börek TarifiPatatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi 6 hazır yufka 75 gr tereyağı 2 yumurtanın sarısı İç harcı için; 200 gr kıyma 2 patates 2 soğan 1/2 demet maydanoz Tuz Karabiber İç harcı için; soğanları soyup kıyın Maydanozları temizleyip kıyın Patateslerin kabuğunu soyup irice rendeleyin Soğanı bir tavada kıyma ile suyunu çekinceye kadar kavurun Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş patates, tuz ve karabiberi ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişirin Yufkaları 10x8 santim ebatlarında dikdörtgenler şeklinde kesin Üzerlerine birer tatlı kaşığı kıymalı karışımı paylaştırıp rulo şeklinde kapatın Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın |
Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ve Kıymalı Börek TarifiKıymalı Patatesli Börek Tarifi 5 adet yufka 350 gr kıyma 2 adet patates 2 baş soğan 175 gr margarin Tuz Karabiber 5 çorba kaşığı sıvı yağ Tavada kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte kavurun Soğanları doğrayın Tavaya ilave edip yumuşayana kadar kıymayla beraber kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin Patatesleri küp şeklinde doğrayın Bunları da tavaya ilave edin ve arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 7-8 dakika kadar pişirin Altını kapatıp, 10 dakika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin Margarini bu arada eritin Yufkayı düz bir zemin üzerine serin Üzerine eritilmiş margarinden sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin Yufkalar iki kat üst üste iken üçgen şeklinde 12′ ye dilime kesin Patatesli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun Harcı biraz elinizle yaydırın Dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın Daha sonrada sigara böregi gibi sarın Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın Geriye 1 yufka kalınca onuda eritilmiş margarin ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın İkiye katladığınız yufkayı da 6′ ya bölün ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarın Üzerine kalan eritilmiş margarinden sürün Çörek otu,susam serpin Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|