Hindistancevizli Elma Tatlısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Elma Tatlısı Tarifi



Hindistancevizli elma tatlısı tarifi

Malzemeler
5 elma
20 adet pötibör bisküvi
1 litre süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı+3-4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Hindistancevizi
İçi için:
1 avuç ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker

Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün Çekirdeklerin bulunduğu kısımları çıkarın Elmaları bir tencerede yanyana koyup üzerlerine 3-4 yemek kaşığı şekeri paylaştırın 1 çay bardağı su ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirin Ocaktan alıp elmaları ılımaya bırakın Krema için un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın Yavaş yavaş sütü ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Fındık veya cevizleri iri şekilde dövün Tarçın ve şeker ile karıştırın Elmaların içerisine bu malzemeden koyup iki adet bisküviyi üstüne kapatın ve bisküviler alta gelecek şekilde hafif çukur bir servis tabağına koyun Tüm elmalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde yayın Hindistancevizi serpip dolapta soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.