İspanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi



Ispanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi

4 su bardağı un
tuz
sıvıyağ
su

içi için:
250 gr ıspanak
400 gr mantar
1 soğan
tuz
karabiber

Karıştırma kabına 4 su bardağı un, tuz ve sıvıyağ alınır Slabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur Diğer taraftan iç harcı için soğanlar yemeklik doğranarak tavaya alınır sıvıyağda sotelenir Üzerine mantarlar da doğranarak ilave edilir ve sotelenmeye alınır Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra yağa binince doğranmış ıspanaklar ilave edilerek pişirilir Hazırlanan hamur bezelere ayrılır tatlı tabağı büyüklüğünde açılır Daha sonra hamurlar her katı yağlanacak şekilde üst üste konur, daha sonra hamur tepsi biyüklüğünde açılır İçine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye alınır Yağlanmış tepsiye alınarak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.