Kıvırma Tarifi ( Kocaeli )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıvırma Tarifi ( Kocaeli )



Kıvırma Tarifi ( Kocaeli )

Kocaeli Valiliği

Evde açılan veya dışarıdan hazır olarak yufkalar dörde bölünür Diğer yanda kıvırmanın içi soyulup dilimlenmiş olan bal kabağı rendelenir Üzerine toz şeker ve dövülmüş ceviz dökülür Bu şekilde hazırlanan iç, yufka parçalarının üzerine konarak rulo şeklinde katlanır Bir tepsi üzerine dizilen rulolar fırında pişirilir Pişmiş olan kıvırma fırından çıktıktan sonra üzerine sadece toz şeker serpilerek veya şerbet dökülerek yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.