![]() |
Sodyum Sakkarin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sodyum Sakkarin![]() 1879da keşfedilen kalorisiz bir tatlandırıcı olan sakkarin, sukroz çözeltisinden 300-500 kat daha tatlı olup, beyaz, kokusuz kristal yapıda bir tozdur ![]() ![]() Tatlandırıcı olarak kullanım için ideal fiziksel özelliklere sahip olan sakkarin, öncelikle gıdanın maruz kalabileceği bütün koşullarda aşırı derece stabildir ![]() ![]() ![]() ![]() Sakkarinin tatlı tadına kaydedeğer bir acılık ve metalik tat özellikleri eşlik etmektedir ![]() ![]() ![]() Yavaş şekilde absorbe edilen, metabolize edilmeyen ve böbreklerden değişmeden dışarı atılan sakkarinin yararları; şekerin yerini alarak gıda ve içeceklerin kalorisini düşürmekte, yüksek derece stabil ve iyi raf ömrüne sahip olmakta, pişirme ve fırınlama gibi işlemlere uygun olmakta, diş çürümesini teşvik etmemekte, diabetik insanlar için uygun diğer tatlandırıcılarla birlikte kullanıldığında sinerjik etki göstermek şeklinde olmaktadır ![]() Sakkarinin ticari olarak asit formu bilinmekle beraber gıda ve içecek formülasyonlarında genelde tuzları şeklinde kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sakarin kullanım alanları, tablet tipi tatlandırıcı, karbonlu içecekler, instant içecek, buzlu çay süt ürünleri, reçel ve marmelat, şekerleme ürünleri, cider, turşu, dondurma, multivitamin, puding, jöle, çikolata, diş macunu ve ağız yıkama suyu, eczacılık ürünlerinde kullanılmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|