Tarhana Hazirlama Kütahya Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana Hazirlama Kütahya TarifiTARHANA HAZIRLAMA (Kütahya) Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöremizde ak tarhana denilir Malzeme olarak; un, maya yoğurt, kırmızı biber, nane, tuz, acı biber ve domatestir Yaz aylarında hazırlanır Soğan, domates ve biber (acı sevenler kırmızı süs biber kullanır) kıyma makinesi ile çekilir Yoğurt, tuz,nane ilave edilerek karıştırılır Maya eklenerek un katılır ve hamur haline getirilir Üzerine un serpilerek üstü örtülür On gün süresince günde bir defa yumruklanıp yoğrulur (ekşisi gidene kadar) Hamur küçük parçalar halinde temiz bezler üzerinde kurumaya bırakılır Kuruduktan sonra oğulabilecek kıvama gelince tahta tekne içinde oğulup kalburdan elenerek geçilir Tekrar temiz bez üzerine serilerek iyice kurutulur
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|