Elmalı Ay Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Ay TarifiElmalı Ay Yapılışı Mazemeleri 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvıyağ 125 gr margarin 1,5 çay kaşığı karbonat 1/2 paket vanilya Alabildiği kadar un 1 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı pudra şekeri 3 elma 1 avuç şeker 1/4 su bardağı pudra şekeri 1/2 paket vanilya Derin bir kaba yoğurt, yağ, margarin, vanilya, pudra şekeri ve karbonat koyup karıştırınız Alabildiği kadar un ilâve ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız Elmaların kabuğunu soyarak rendeleyiniz Şeker ve 2 çorba kaşığı su ilâvesi ile pişirip suyunu çektiriniz Tarçın katıp karıştırınız Hamurdan 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval açınız Ortasına uzunlamasına iç koyup rulo yapınız Uçlarını kıvırıp ay şekli veriniz Yağlanmış tepsiye koyup orta hararetli fırında beyaz renkte pişiriniz Pudra şekerine bulayıp servis tabağına yerleştiriniz Not: Değişik şekillerde katlanabilir (Yarım daire,poğaça vs) İçine kıyılmış ceviz ilâve edilirse daha güzel olur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|