Sıcak Turşu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Turşu Tarifi



Sıcak Turşu Yapılışı Mazemeleri

Sıcak Turşu

Malzemeler:

6 adet sivri biber

3 diş sarımsak

Bir kaç dal taze nane yaprağı

İsteğe göre sarmalık pancarın sap kısmı (pazı)

Limon tuzu

Tuz

Yapılışı:

Biberleri iyice ayıklayıp yıkayın Sarımsakları soyun, pancar saplarını iyice yıkayıp bir parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesin Daha sonra orta boy bir tencereye biraz su koyup kaynatın Sırasıyla önce ayıklanıp temizlenmiş pancar saplarını koyun Sarımsakların birini ezin, diğer ikisini de ikiye dilip ilave edin Limon tuzunu ve tuzu da ilave edip bir taşım kaynatın Daha sonra biberleri de ilave edip, pancar sapları ve biberler yumuşak bir turşu kıvamına gelinceye kadar kaynatın Ocaktan indirmeye yakın taze nane yaprakları ve bir çay kaşığı (isteğe bağlı) kırmızı pul biber atın ve ocaktan indirin Servis tabağına alarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.