Sıcak Turşu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Turşu TarifiSıcak Turşu Yapılışı Mazemeleri Sıcak Turşu Malzemeler: 6 adet sivri biber 3 diş sarımsak Bir kaç dal taze nane yaprağı İsteğe göre sarmalık pancarın sap kısmı (pazı) Limon tuzu Tuz Yapılışı: Biberleri iyice ayıklayıp yıkayın Sarımsakları soyun, pancar saplarını iyice yıkayıp bir parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesin Daha sonra orta boy bir tencereye biraz su koyup kaynatın Sırasıyla önce ayıklanıp temizlenmiş pancar saplarını koyun Sarımsakların birini ezin, diğer ikisini de ikiye dilip ilave edin Limon tuzunu ve tuzu da ilave edip bir taşım kaynatın Daha sonra biberleri de ilave edip, pancar sapları ve biberler yumuşak bir turşu kıvamına gelinceye kadar kaynatın Ocaktan indirmeye yakın taze nane yaprakları ve bir çay kaşığı (isteğe bağlı) kırmızı pul biber atın ve ocaktan indirin Servis tabağına alarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|