Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
maydanoz, soslu, spagetti, tarifi, tavuklu

Maydanoz Soslu Tavuklu Spagetti Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanoz Soslu Tavuklu Spagetti Tarifi



Maydanoz Soslu Tavuklu Spagetti (İtalya)

250 g spagetti
1 çorba kaşığı çiçekyağı
1 limonun kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
250 g tavuk göğüs eti (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra, kuşbaşı doğranmış)
2 iri arpacık soğanı (ince doğranmış)
3 demet maydanoz (yapraklarına ayrılmış)

Ayçiçek yağı ve limon kabuğu şeritlerini bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, limon kabuğu şeritlerini 4 dakika ısıtın Tuzun 1/8 tatlı kaşığını serpip, tavuk suyunu ekleyerek, karışımı 12,5 cl (1 /2 su bardağı) kalıncaya kadar çektirin
Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynamaya başlayınca kalan tuzun 1 1/2 tatlı kaşığını serptikten sonra, spagettileri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin) Tavuk suyunun çektiği tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın
Tereyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince tavuk göğüs eti parçalarını ve arpacık soğanlarını koyup, sürekli karıştırarak tavuk etlerinin rengi dönmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Bir kenarda beklettiğiniz tenceredeki tavuk suyu ve limon kabuğu şeritleri karışımını katıp, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin Maydanoz yapraklarını ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak 3 dakika daha pişirin
Spagettiler pişince tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzerek, ateşe dayanıklı bir cam tencereye aktarın Öbür tencereyi de ateşten alıp, maydanozlu karışımı spagettilerin üstüne boşaltın Kalan tereyağını küçük parçalara kesip, üstlerine serpiştirerek, kalan 1/8 tatlı kaşığı tuzu serpin ve iyice karıştırın Cam tencerenin kapağını kapatıp, 2,5 dakika bir kenarda bekletin Kapağını açıp, 1 kez karıştırdıktan sonra, kapağı yeniden kapatarak 2,5 dakika daha bekletin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.