Kefal Firinda Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kefal Firinda Tarifi



Kefal Firinda

MALZEMELER
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi
veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip
halka sek dogranmis)
300 grsogan rendelenmis
300 grdomates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökünMaydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin Tuz ve biberini serpinLimon suyunu da dökün Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirinFirindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.