|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kapuska, tarifi, yapılır, yapılışı, yemeği, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiZeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ![]() Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi 6 kişilik Yapılışı : Kolay Malzemeler: ? 1 kg lahana? 1çay bardağı zeytinyağ ? 1 adet soğan ? 1 tatlı kaşığı domates salçası ? 3 adet domates (kabuğu soyulmuş) ? 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ? 1 5 yemek kaşığı pirinç? 1 tatlı kaşığı tuz ? 1 çay kaşığı toz şeker ? 1 çay kaşığı pul biber ? 3 su bardağı kaynar su Yapılışı; Lahanayı küçük kare parçalar şeklinde doğrayın Küçük bir kasede 1 fincan pirinci ıslatın Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyarak pembeleşinceye kadar kavurun![]() Ardından soyulmuş domatesleri ve salçayıda ilave ederek biraz daha kavurun 3 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve nar ekşisini, pulbiberi, tuzunu, şekeri de katarak iyice karıştırın![]() Su kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz lahanaları koyun Yaklaşık 10 dk sonra pirinçleri lahanaların üzerine serpin Afiyet olsun![]() ![]() Açıklamalar; Bu yemeği ılık olarak servis yapınız ![]() Servis yaparken üzerine sumakta serpebilirsiniz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|