Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, bezelye, püresi, tarifi

Balıklı Bezelye Püresi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Bezelye Püresi Tarifi



Yarım kilo bezelye

3 yaprak jelâtin

1 soğan

3 diş sarımsak

200 gram alabalık fletosu

Yarım demet dereotu

1 çorba kaşığı tereyağı

7 yaprak pazı

Tuz

Karabiber

Bezelyeleri tencerede üzerini az geçecek kadar suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Sıcakken içine tereyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyip mikser yardımıyla çekip püre gibi ezin İçine dereotunu, sarımsakları da ilave ederek tekrar çekin Bu yeşil pürenin içine soğuk suda yumuşatılmış jelatinleri atın Karıştırıp bekletin Küçük bir tavada alabalıkları tereyağında 3 dakika karıştırıp pişirin Soğumaya bırakın Dikdörtgen bir kabın içine 2 dakika haşlanmış soğuk pazı yapraklarını dizin İçine bezelye püresi ve balıkları boşaltın Her tarafını yaprakla kapayıp buzdolabında 2 saat bekletin Dilimleyerek soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.