Balıklı Bezelye Püresi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Bezelye Püresi TarifiYarım kilo bezelye 3 yaprak jelâtin 1 soğan 3 diş sarımsak 200 gram alabalık fletosu Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı tereyağı 7 yaprak pazı Tuz Karabiber Bezelyeleri tencerede üzerini az geçecek kadar suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Sıcakken içine tereyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyip mikser yardımıyla çekip püre gibi ezin İçine dereotunu, sarımsakları da ilave ederek tekrar çekin Bu yeşil pürenin içine soğuk suda yumuşatılmış jelatinleri atın Karıştırıp bekletin Küçük bir tavada alabalıkları tereyağında 3 dakika karıştırıp pişirin Soğumaya bırakın Dikdörtgen bir kabın içine 2 dakika haşlanmış soğuk pazı yapraklarını dizin İçine bezelye püresi ve balıkları boşaltın Her tarafını yaprakla kapayıp buzdolabında 2 saat bekletin Dilimleyerek soğuk olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|